Sunday, March 1, 2009

Skolebarna våre

Etter halvannen måned er vi virkelig på plass her i Seattle! Barna sier de for lengst har begynt å tenke på huset her som Hjemme, og dagene har fått en fin rytme for oss alle. De to eldste er vel de som har virkelig har blitt kastet uti det. Etter språktesting, ble de begge to plassert i vanlige amerikanske skoler. For Pauline er det ikke så mye språket, som systemet som har vært krevende å sette seg inn i. Her er det forskjellige klasser og klasserom for hvert fag, samt et rigid leksesystem og daglige karakterer som blir satt...
Samuel har også måttet venne seg til helt andre rutiner, og det at alt foregår på et annet språk, gjør selvfølgelig skoledagene mer slitsomme. Men, det går veldig bra med dem begge to!
Her er Paulines skole: Hamilton Middle School. Her er det ca. 1500 elever fordelt på tre trinn, og Pauline stortrives! Hun går til og fra skolen, siden vi bor akkurat litt for nært til å få kjøre med de morsomme gule skolebussene...

Samuel går på Greenlake Elementary, bare to kvartal fra huset vi bor i. En liten og oversiktelig skole med 280 elever på seks trinn.  Han trives også svært godt, selv om skolearbeidet er mye mer utfordrende for han, pga språket.
Pauline har dramagruppe etter skolen på mandager og kor i kirka på torsdager. Samuel trener fransk fektekunst på fredager.

No comments:

Post a Comment

I appreciate your comments!