Sunday, March 15, 2009

All By Myself...

Mannen er i New Orleans denne uka, så jeg holder fortet alene.

Det SNØDDE igjen  i morges, så kirketur ble avlyst.  (Tett trafikkerte motorveier + våt snø = dårlig idé...)  Vi tasset inne her i Mummihuset, Jonatan sov som vanlig et par ganger i vogna på balkongen i 3. etasje.  
Til lunsj spiste vi French Toast (= Arme riddere) med lønnesirup og bananskiver.  Alle unntatt Jonatan så "Annie" på TV, mens regnet (ja, snøen ble til regn etter hvert) slo mot vinduene med en slik kraft at det så ut som noen hadde tatt fram høytrykksspyleren!
Pauline og Samuel gjorde lekser (helgene er slett ikke leksefri her...) noe av dagen, 
og Alma +Samuel hadde intriktate hobbyprosjekt på gang, bestående av brune papirposer fra siste kolonialhandling, teip, saks og tusjer.  
De tre eldste spilte spill i leke-stua, Jonatan er Mamma-syk, krabbet rundt meg mens jeg ryddet og puslet rundt omkring, tømte matskap, lekte med pastapakker, og han har forresten begynt å si "Mommy"...
Til middag spiste vi All American Stir Fry med pasta til.  (Innhold:  Kyllingfileter, løk, gulrøtter, brokkoli hvitløk, alt kuttet opp og stekt i gryte, og videre småkokt i saus laget av:  honning, sennep, Wochestershire-saus og rødvinseddik.  Jonatan fikk egen porsjon med hjelkokt brokkoli. Dessert:  Små blåbærscones fra butikken.  (Jonatan gjorde "mer"-tegnet uabrutt, og ropte "kake!, kake!")
De to mellomste var svært trøtte etter at det ble sent i går kveld (vi hadde middagsgjester), så de la seg og leste i sengene sine i sjutiden, og før åtte var de modne for Mammalesing, aftenbønn, gode drømmer* og nattakos.  (* Alma må ha gode drømmer "puttet" inn i hodet sitt før hun legger seg til å sove, det forebygger mareritt! )  Jonatan ble badet, ammet og lagt i sin lånte reiseseng, og Pauline la seg og leste nede i "hulen" sin, mens Mamma prøvde å finne roen med radio, strikketøy, noe godt å drikke og bloggskriving.  Nå er det på tide at også hun legger seg, leser litt før hun sovner.  Ha det bra så lenge! 

1 comment:

I appreciate your comments!